Samen tegen eenzaamheid

Kent u iemand die zich eenzaam voelt? Een klein gebaar maakt het verschil.

Samen met Stichting Hulst voor Elkaar wordt de strijd aangegaan tegen eenzaamheid. Meld eenzaamheid, dan kan Stichting Hulst voor Elkaar ermee aan de slag. Help u mee om eenzaamheid tegen te gaan?

Herken eenzaamheid
Er zijn duidelijk aanwijsbare momenten waar op iemand zich eenzaam kan gaan voelen. Denk aan als de partner overlijdt, als iemand verhuist of met pensioen gaat. Of als mensen minder mobiel worden. Ook door het jaar heen, zoals in de zomer of met Kerst, voelen meer mensen zich eenzaam. Je kunt iets doen om eenzame mensen te helpen! Je herkent eenzaamheid aan verslechterde zelfzorg, lichamelijke klachten, verlies van vertrouwen in andere mensen en verdriet, weinig sociale contacten en mensen op afstand houden.
Heb je het gevoel dat iemand eenzaam is? Deel je zorg online via het Signaalpunt tegen Eenzaamheid of bel naar 0114-684700. Er worden enkele gegevens gevraagd van degene die u aanmeldt. Hier wordt zorgvuldig mee omgegaan. Indien noodzakelijk wordt er contact met u opgenomen over de melding. Een professional van Stichting Hulst voor Elkaar behandelt de melding.

U kunt via deze knop uw melding doen: https://hulst.signalenportaal.nl/

Wilt u als vrijwilliger helpen om eenzaamheid in Hulst tegen te gaan? Meld u aan via vrijwilligers@hulstvoorelkaar.nl.

Wat kunt u zelf doen als u eenzaam bent, of denkt dat een ander dat is?
Zoek contact, eventueel online, maak een praatje of zoek een activiteit voor de komende tijd. Ook Vrijwilligerswerk kan u helpen, het doen van vrijwilligerswerk  helpt om eenzame gevoelens te verminderen. Je kunt terecht bij een sportclub, buurthuis of stuur een e-mail naar vrijwilligers@hulstvoorelkaar.nl.
Voor de activiteiten kijk op de activiteitenkalender van Stichting Hulst voor Elkaar voor tips.

Samen tegen eenzaamheid