Op straat of aan de deur verkopen (Ventvergunning)

Voor de verkoop van kleine artikelen op straat of aan de deur heeft u een vergunning nodig. Vraag een ventvergunning aan als u bijvoorbeeld (stroop)wafels, oliebollen of kaarten aan de deur wilt verkopen of aanbied om kleine klusjes te doen. Neem ook een geldig identiteitsbewijs mee als u met uw goederen of diensten de straat op gaat.

De voorwaarden voor het verkopen op straat of aan de deur zijn onder andere:

• U staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
  • U neemt een geldig identiteitsbewijs mee als u artikelen op straat of aan de deur verkoopt.

De kosten voor een ventvergunning zijn:

Week: € 11,95
Maand: € 24,00
Jaar: € 96,30

Aanvraag

U vraagt een ventvergunning aan via het webformulier.

Termijn

De gemeente beslist binnen 8 weken na ontvangst van uw aanvraag. Deze termijn mag de gemeente eenmaal verlengen.

Aanpak

Zo vraagt u toestemming om kleine artikelen op straat of aan de deur te verkopen:

• U neemt contact op met de gemeente.
  • U geeft onder andere door:
    • welke handel u wilt verkopen
    • waar u de handel wilt verkopen
    • wanneer en hoe laat u de handel wilt verkopen
    • een recent bewijs van de Kamer van Koophandel (Handelsregister)
    • een geldig identiteitsbewijs

Bezwaar & beroep

U kunt bezwaar maken tegen de beslissing op uw aanvraag. Doe dit binnen 6 weken. Bent u het daarna niet eens met de uitspraak op het bezwaarschrift? Teken dan beroep aan bij de rechtbank.