Afval-App

De Zeeuwse Reinigingsdienst heeft een afvalapp ontwikkeld. Deze afvalapp helpt bij het aanbieden en het scheiden van afval. De app is een extra service. De app is ontwikkeld samen met de gemeenten Hulst, Sluis, Veere, Noord-Beveland, Kapelle, Reimerswaal en Tholen.

Waar kunt u de app vinden?
De gratis app is beschikbaar in de Playstore (Android) en de App store (IOS). U kunt de app vinden onder de naam ‘ZRD’. Als u de app heeft gedownload, wordt gevraagd om uw postcode en huisnummer. Vervolgens ziet u alle functionaliteiten en is de app klaar voor gebruik.

Gepersonaliseerde afvalkalender en notificaties
Door het invoeren van postcode en huisnummer is het mogelijk om een gepersonaliseerde afvalkalender te raadplegen. Er is steeds digitaal te zien wanneer het restafval, gft-afval, papier en PMD-afval mogen worden aangeboden voor inzameling. De afvalapp kan een melding geven, wanneer u het afval kunt aanbieden. Dit is per gebruiker naar eigen voorkeur in te stellen.

Via de app zijn de locatie en de openingstijden van de milieustraat ook te vinden. Er wordt ook aangegeven welke afvalstromen worden geaccepteerd. Naast informatie over hoe het afval kan worden aangeboden is er ook informatie te vinden over wat er met het afval wordt gedaan.


Afvalkalenders