Goed en divers voortgezet onderwijs in de gemeente Hulst. Dat willen we ook in de toekomst. En daarom maakten we samen een plan. Dat houdt in dat we het Reynaertcollege op één locatie gaan onderbrengen.

Aanleiding
Goede onderwijsvoorzieningen zijn belangrijk. Daarom werken het gemeentebestuur en het bestuur Voortgezet Onderwijs Zeeuws-Vlaanderen nauw samen. Samen zijn wij tot het standpunt gekomen dat één locatie in Hulst het beste is voor de toekomst van het voortgezet onderwijs in Hulst. Dat gaan we realiseren op de locatie aan de Zoutestraat.

Nieuwbouw
Het gebouw aan de Zoutestraat is te klein voor alle leerlingen van het Reynaertcollege. Daarnaast mist het gebouw onder andere ook ruimten voor praktijklessen. Daarom gaan we het gebouw vergroten en aanpassen. Daardoor ontstaan ook meer mogelijkheden voor modern onderwijs; voor nu en voor de toekomst.

Planning
De gemeenteraad stelde eerder al in met de plannen en stelde geld beschikbaar. Ondertussen zijn bouw- en rentekosten gestegen. Daarom is extra geld nodig. Hiervoor is een besluit van de gemeenteraad nodig. Verwachting is dat de raad hierover begin 2024 besluit. Het definitief ontwerp van de nieuwbouw/verbouwing denken we tegen de zomer 2024 te hebben.
Dan gaan we op zoek naar een aannemer. Daarvoor moeten we een Europese aanbesteding volgen. We hopen dat begin 2025 de bouw/verbouwing kan starten. In totaal duurt dit ongeveer een jaar. Dat betekent dat we de nieuwe ruimten begin 2026 in gebruik kunnen nemen.

Heeft u vragen?
Neem als u vragen hebt gerust contact met ons op. Dat kan via info@gemeentehulst.nl (onder vermelding van Reynaertcollege). U kunt ook telefonisch contact opnemen. Bel daarvoor telefoonnummer 14 0114.

Informatie over de plannen Reynaertcollege kunt u op deze pagina vinden en op www.reynaert.nl