Hulp bij dringende geldproblemen

Wordt het steeds lastiger om uw rekeningen te betalen? Durft u bijna uw post niet meer te openen? Maakt u zich zorgen en piekert u ’s nachts over uw financiële situatie? Het is ook in uw situatie mogelijk om weer grip te krijgen op uw geldzaken. Maak uw geldzorgen daarom bespreekbaar met een medewerker van de Stichting Hulst voor Elkaar via telefoonnummer (0114) 68 47 00. Daarmee voorkomt u problemen met bijvoorbeeld het huren van uw woning en het gebruikmaken van zorg, elektra, gas en water.

U krijgt hulp die passend is bij de geldproblemen die u heeft:
-    Schuldhulpmaatjes kunnen samen met u uw administratie inzichtelijk maken, een aflosplan maken als er schulden zijn en een plan maken hoe u in de toekomst uw financieren kunt beheren.
-    Stichting Hulst voor Elkaar (Formulierenbrigade) [link invoegen] https://www.hulstvoorelkaar.nl/volwassenen/ik-zoek-hulp/geldzaken/formulierenbrigade) kan u helpen met het ordenen van uw post en bij het doen van aanvragen en aangiftes.
-    Wanneer er sprake is van problematische schulden kan de gemeente adviseren een schuldhulpverleningstraject te starten met of zonder overname van het beheer van uw budget (financiële administratie). De gemeente werkt hierbij samen met de Kredietbank Nederland.

Een aanvraag indienen
Wanneer uit contact met de gemeente blijkt dat schuldhulpverlening de best passende vorm van ondersteuning is, kunt u via dit formulier een aanmeldgesprek aanvragen. Het formulier is ook in de gemeentewinkel voor u beschikbaar. U kunt het formulier opsturen naar: Gemeente Hulst t.a.v. Secretariaat Samenleving, Antwoordnummer 44, 4560 VB, Hulst. Na ontvangst van het volledig door u ingevulde en ondertekende formulier zal u door de gemeente worden uitgenodigd voor een oriënterend gesprek over de mogelijkheden van schuldhulpverlening. In de uitnodiging staan de documenten die u dient mee te nemen voor dit gesprek.

Ondersteuning nodig?
Kunt u ondersteuning gebruiken bij het invullen van formulieren voor het doen van een aanvraag? De Formulierenbrigade van Stichting Hulst voor Elkaar kan u hierbij helpen.

Naast een uitkering heeft u misschien ook recht op andere regelingen. U kunt dit berekenen met Bereken uw recht.

Komt u er niet uit? Neem dan contact op met Stichting Hulst voor Elkaar op telefoonnummer (0114) 68 47 00.