Werken Lamswaarde

In Lamswaarde krijgen drie straten een nieuwe riolering. Dat werk voeren we dit jaar uit.

Waar gaan we werken?
We vervangen de riolering in:
- Jacobus de Waalstraat, tussen huisnummers 1 en 41;
- Dreef, tussen huisnummers 1 en 7;
- Roverbergsepad, tussen huisnummers 1 en 7; inclusief parking voetbalvelden.

Wat gaan we nu doen?
De huidige riolering is aan vervanging toe is. We verwijderen de oude bestrating en riolering. We leggen een gescheiden rioolstelsel aan. Als de riolering is vervangen, leggen we nieuwe bestrating. De inrichting van de straten blijft hetzelfde; op een paar kleine aanpassingen na.
DNWG vernieuwt in dezelfde periode een aantal elektriciteitskabels en gas- en waterleidingen in de Dreef en Roverbergsepad.

Wat is de planning?
Op dinsdag 2 april 2024 starten de rioolwerken én ook de werken van DNWG.
De aannemer begint met de rioolwerken in de Jacobus de Waalstraat aan de inkom van Lamswaarde. Dit werk gaat in fasen. Eerst de Jacobus de Waalstraat, daarna Roverbergsepad en tenslotte De Dreef.
DNWG start op het parkeerterrein van voetbalvereniging SDO’63 aan de Roverbergsepad en werken richting de Dreef.
We hopen dat het volledige karwei medio november klaar is.

Is er verkeershinder?
Tijdens de werkzaamheden is de straat waar we werken niet bereikbaar voor doorgaand verkeer. Verkeer leiden we ter plaatse om.

Meer weten?
De rioolwerken voert Infrabedrijf Van den Manacker voor ons uit. Zij en ook DNWG vinden het belangrijk om de direct omwonenden zo goed mogelijk te informeren. Daarom organiseren zij een informatieavond. Die is op donderdag 14 maart 2024 in Café Restaurant de Koning Dreef 6 in Lamswaarde. Geïnteresseerden zijn deze avond van 19:00 uur tot 21:00 uur welkom.