De etappes van de 'Tour Inulst'

Wat voor kansen zien onze inwoners voor hun omgeving? Waar liggen mogelijkheden? Waar moet aandacht voor zijn? Wat vinden zij belangrijk? Wat kan anders/slimmer? Met die vragen in gedachten kijken we dit voorjaar naar onze gemeente. Samen met inwoners – tijdens de Tour Inulst. En dat doen we in tien etappes.

Wanneer zijn de etappes?
De Tour Inulst is tot juli 2024. De Tour Inulst is online én offline. Meedoen is mogelijk tijdens één van de dorps/wijkgesprekken. Die zijn op:

Etappe 1    Ossenisse/Walsoorden/Perkpolder eo    28 maart 2024    Ossenisse - Hof ter Nesse
Etappe 2    Sint Jansteen/Heikant/Kapellebrug eo    16 april 2024    Sint Jansteen – De Warande
Etappe 3    Lamswaarde/Terhole/Kuitaart eo    7 mei 2024    Lamswaarde – De Luifel
Etappe 4    Hulst Noord – Dullaertwijk/Langs de Linie eo    14 mei 2024    Hulst – Den Dullaert
Etappe 5    Kloosterzande eo    23 mei 2024    Kloosterzande - Binnendeur
Etappe 6    Vogelwaarde/Hengstdijk eo    29 mei 2024    Vogelwaarde - gemeenschapscentrum
Etappe 7    Hulst Zuid – Binnenstad/Groote Kreek/ Componistenwijk/Tragel eo    5 juni 2024    Hulst - Stadhuis
Etappe 8    Graauw/Zandberg/Emmadorp/Paal eo    12 juni 2024    Graauw - Dorpshuis
Etappe 9    Nieuw Namen     19 juni 2024    Nieuw Namen – De Kauter
Etappe 10    Clinge     25 juni 2024    Clinge – Malpertuus

* Data onder voorbehoud – check op https://doemee.inulst.nl

Bijeenkomsten starten steeds om 19.30 uur. Aanmelden graag uiterlijk een week op voorhand op doemeeinulst.nl of via info@gemeentehulst.nl – onder vermelding van ‘Tour Inulst’.

Meedoen is ook mogelijk via ons participatieplatform https://doemee.inulst.nl
Dat is steeds mogelijk vanaf drie weken voor tot een week na de dorps/wijkgesprekken. Bij de betreffende etappe staat er dan een vragenlijst op https://doemee.inulst.nl

Waar praten we over?
We praten over de toekomst van dorpen en wijken. En vragen inwoners om mee te denken. In het hele traject denken we in oplossingen en kijken waar kansen liggen.

Waarom doen we dat?
We doen dit om de dorpen en wijken klaar te maken voor de toekomst. Hoe en wat we de komende tijd oppakken in onze gemeente, schrijven we neer in beleidsplannen. Actuele plannen zijn op dit moment de omgevingsvisie, het accommodatieplan, het woonzorgvisie en duurzaamheid & klimaat. Voor deze plannen is inbreng van de ‘gemeentespecialisten’ belangrijk. En dat zijn onze inwoners en ondernemers.
Tijdens de verschillende etappes van de Tour Inulst vragen wij onze inwoners om ons zoveel mogelijk te vertellen. Hun inbreng zetten we in de periode van juli tot september 2024 op een rijtje. Het is essentiële informatie om te weten waar we als gemeente – en dat zijn we samen met onze inwoners en ondernemers – op gaan inzetten.