Rioolwerkzaamheden in Vogelwaarde

In Vogelwaarde vervangen we de komende jaren een groot deel van de riolering. Dat gaat in drie delen. Het eerste deel voerden we vorig jaar uit. De tweede fase is dit jaar aan de beurt.

Waar gaan we werken?
In de eerste fase kregen de Azaleastraat, Acaciastraat, Lindenstraat, Kastanjestraat, Bossestraat en Populierenstraat een nieuwe riolering. In de tweede fase leggen we nieuwe riolering aan in de Kerkstraat en het Kerkhofpad.

Wat gaan we doen?
We gaan de oude bestrating en riolering verwijderen. Er komt een nieuw gescheiden rioolstelsel. Hiermee voeren we het afvalwater en regenwater apart af. Als de riolering is vervangen, leggen we nieuwe bestrating. De inrichting van de straten blijft hetzelfde; op een paar kleine aanpassingen na.

Wanneer gaan we dat doen?
De exacte periode van uitvoering is nog niet bekend. We verwachten in september 2024 te starten. DNWG startte eind 2023 met de vervanging van kabels en leidingen. De werken duren tot eind juli 2024. 

Meer weten?
Wij vinden het belangrijk om de direct omwonenden zo goed mogelijk te informeren. Daarom organiseren we een informatieavond. Die is op dinsdag 20 februari 2024 in het dorpscentrum aan de Populierenstraat 41 in Vogelwaarde. Geïnteresseerden zijn deze avond van 18.30 uur tot 20.30 uur welkom.