Tijdelijk noodfonds energie

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is heropent. Huishoudens met een laag inkomen maken kans op zes maanden steun vanuit het Noodfonds. Daarmee verlaagt hun energierekening.

Wat is het Tijdelijk Noodfonds Energie?
Het Tijdelijk Noodfonds Energie is voor huishoudens met een laag inkomen en een hoge energierekening. De energieleverancier verrekent de steun van het noodfonds. Zij verminderen het bedrag op de rekening gedurende zes maanden. Alle informatie hierover leest u op www.noodfondsenergie.nl .

Voor wie is het Noodfonds Energie?
De voorwaarden voor steun zijn:
•    Het huishouden heeft een bruto-inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum. Dat is 3.200 euro (alleenstaand) en 4.480 euro (samenwonend). De bedragen zijn inclusief 8% vakantiegeld en exclusief toeslagen;
•    Huishoudens hebben zelf een energiecontract voor gas, stroom en/of stadswarmte bij een energieleverancier. De rekening is (afhankelijk van het inkomen) hoger dan 8 tot 10% van het gezamenlijk bruto-inkomen;
•    Het Noodfonds betaalt het deel van de maandelijkse energierekening dat meer is dan 8 tot 10% van het gezamenlijk bruto-inkomen van een huishouden;
•    Het maakt niet uit welke energieleverancier het huishouden heeft.

Waar vraagt u steun aan?
De aanvraag van het Noodfonds doet u op www.noodfondsenergie.nl. Familieleden, vrienden of hulpverleners mogen - via een machtiging - de aanvraag voor iemand anders doen.

Hulp bij geldzaken nodig?
Heeft u moeite om uw rekeningen te betalen? Of heeft u schulden? Stichting Hulst voor Elkaar helpt u graag! Neem contact op via telefoonnummer (0114) 68 47 00 of stuur een e-mail naar info@hulstvoorelkaar.nl. Of kijk op www.hulstvoorelkaar.nl welke hulp of begeleiding er mogelijk is.

Energiebank
Wilt u ook uw energierekening verlagen, maar heeft u niet de middelen voor grotere uitgaven zoals zonnepanelen of een warmtepomp? Of woont u in een huurwoning en wilt u minder energie verbruiken? Neem dan contact op met de Energiebank Hulst.
De Energiebank Hulst is een organisatie van vrijwilligers, die getraind zijn als energiecoach. Zij helpen huishoudens de energierekening te verlagen. Dat doen ze door adviezen te geven die gericht zijn op uw situatie. Ook leveren ze gratis energiebesparende producten zoals radiatorfolie, LED lampen, tochtstrip etc.
Interesse? Meldt u dan aan op www.energiebankhulst.nl of scan de QR-code. Een coach van de Energiebank Hulst maakt dan een afspraak voor een bezoek bij u thuis.

QR code energiebank