Volwassenenfonds sport en cultuur

Kent u het Volwassenenfonds Sport en Cultuur? Dit fonds zorgt ervoor dat volwassenen die leven rond het bestaansminimum lid kunnen worden van een sportvereniging of culturele instelling. Op die manier maken we sporten en culturele activiteiten zoals schilderen, muziekles of beeldende kunst voor iedereen toegankelijk.

Voor wie is het Volwassenenfonds Sport en Cultuur?
Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur is er voor volwassene van 19 jaar of ouder. Jonger? Dan is er het Jeugdfonds Sport en Cultuur.
U komt in aanmerking als uw inkomen minder dan 120% van het sociaal minimum is. Wanneer er thuis te weinig geld is om de contributie of lesgeld te betalen, helpt het Volwassenenfonds Sport en Cultuur.

Hoeveel vergoed het Volwassenenfonds Sport en Cultuur?
Het Volwassenenfonds Sport en Cultuur betaalt maximaal 250 euro per jaar per persoon. Deze 250 euro is voor de contributie van de sportvereniging of het lesgeld van de culturele instelling.
Het fonds betaalt de contributie rechtstreeks aan de sport- of cultuuraanbieder.
Een aanvraag ingediend tussen 1 mei en 31 december heeft als startdatum 1 juli. Dat is het begin van een nieuw seizoen. Daarom is de maximale vergoeding tussen 1 mei en 31 december maximaal 250 euro.
Een aanvraag ingediend tussen 1 januari en 30 april start halverwege het seizoen. Daarom is de maximale vergoeding tussen 1 januari en 30 april 125 euro.
Het volwassenenfonds heeft geen waardebonnen voor eventuele sportkleding of benodigde attributen. Ook als de contributie minder dan de 250 euro is, krijg je geen waardebon.

Hoe vraag ik hulp van het Volwassenenfonds Sport en Cultuur aan?
Neem contact op met Stichting Hulst voor Elkaar om te bepalen of u in aanmerking komt voor steun. Zij kunnen u aanmelden bij het Volwassenenfonds Sport en Cultuur. Stichting Hulst voor Elkaar is te bereiken op telefoonnummer (0114) 68 47 00.