NL-Alert-app helpt mensen in grensgebied

Er is een nieuwe app om een NL-Alert te ontvangen. De app is speciaal ontwikkeld voor mensen die dicht bij de grens wonen of werken. Ook voor mensen die slechthorend of doof zijn en mensen die slechtziend of blind zijn, is de app makkelijk te gebruiken.
Inwoners krijgen een NL-Alert op hun mobiele telefoon als er in hun buurt een incident is met grote kans op schade voor de gezondheid en veiligheid.

Mensen in een grensgebied
Bent u in een grensgebied? Dan kan het zijn dat uw mobiele telefoon verbonden is met bijvoorbeeld een Belgische zendmast. Mocht er op dat moment bij u in de buurt een noodsituatie zijn, ontvangt u geen NL-Alert. Met de NL-Alert-app ontvangt u de melding als u met internet of wifi verbonden bent.

Slechtziend, blind, slechthorend of doof
Bent u slechtziend, blind, slechthorend of doof? Ook voor deze groep mensen is de app goed te gebruiken. De app heeft verschillende functionaliteiten, zoals het laten voorlezen van teksten. Daarnaast is de mogelijkheid er tot inzoomen en u kunt kiezen uit verschillende weergaven.

Zeeland Veilig-app
Voor minder grote incidenten is er de Zeeland Veilig-app. Wilt u snel weten wat er aan de hand is en wat u kunt doen om uzelf en mensen in uw omgeving in veiligheid te brengen? Dan kunt u gebruik maken van deze app.

De NL-Alert-app en de Zeeland Veilig-app zijn gratis te downloaden in de Apple App Store en de Google Play Store.