Volgende fase rioolwerk Kloosterzande van start

In Kloosterzande krijgen een groot aantal straten een nieuwe riolering. Die klus startte in 2019.  Dit voorjaar beginnen we aan de derde fase van deze rioolklus.

Wat is al gedaan?
Het project bestaat uit verschillende fasen.
In de eerste fase vervingen we de riolering in de Willem Alexanderstraat, Beatrixstraat, Emmastraat en een gedeelte van het Marijkeplein. Dat was in 2020.
Fase twee voerden we uit in 2021/2022. Toen vervingen we de riolering in de Margrietstraat, Tulpstraat, John F. Kennedysingel (gedeeltelijk), Kerklaan, Antoniusstraat, Pastoor Versterplein en de tweede helft van het Marijkeplein.
In 2023 werkte DNWG aan de elektriciteitskabels en gas- en waterleidingen in de straten van fase drie. Deze klus duurde langer dan gepland. DNWG was eind februari 2024 klaar.

Wat gaan we nu doen?
Vanaf maandag 8 april 2024 starten we met fase drie. We vervangen de riolering in de Pastoor Smuldersstraat, Irenestraat, Anjerstraat, Hyacintstraat, Crocusstraat, Leliestraat, Anemoonstraat, Dahliastraat en een deel van de Geraniumstraat.

We verwijderen oude bestrating en riolering. We leggen een nieuw gescheiden rioolstelsel aan. Daarin voeren we zowel afvalwater als regenwater af. Als de riolering is vervangen, leggen we nieuwe bestrating. De inrichting van de straten blijft hetzelfde; op een paar kleine aanpassingen na.

Wat is de planning?
We starten met de werkzaamheden op maandag 8 april 2024 in de Anjerstraat. Het werk voeren we uit in fasen. We hopen dat het volledige karwei voor de zomer 2025 klaar is.

Hoe gaan we te werk?
Het gaat om negen straten. We werken in 22 fasen. Dit doen we om de overlast zo beperkt mogelijk te houden.

Snel op de hoogte van de werkzaamheden?
Het project staat ook in de Bouwapp. Door de Bouwapp te downloaden en het project Rioolwerken Kloosterzande te volgen ontvangt u een melding bij nieuwe informatie.