Clinge aan de slag met duurzaamheid

Wie in Clinge wil helpen om het dorp duurzamer te maken? Dat is de vraag die we stelden aan alle inwoners van het dorp. Dat deden we in een brief. Die ontvingen alle inwoners van Clinge.
We zoeken enthousiaste bewoners die mee willen doen in een buurtteam. Dit team gaat met duurzaamheid aan de slag.

Wat het buurtteam doet
Een mooi plan om de buurt te verduurzamen? In een buurtteam werken inwoners samen met hun buren aan deze plannen en ideeën. Het team zoekt uit welke duurzame oplossingen passen in Clinge en bij de wensen van de buurtbewoners. Denk bijvoorbeeld aan het samen inkopen van zonnepanelen of vloerisolatie. Een buurtteam inspireert andere buurtbewoners om mee te doen, zoekt leveranciers en zorgt voor burenkorting.

Buurkracht helpt mee
Een buurtteam doet dit niet alleen. Stichting Buurkracht helpt het team. Dat is een onafhankelijke partij die helpt bij het mooier, groener, veiliger, gezelliger en duurzamer maken van de buurt. Zij zorgen voor onder andere een persoonlijke buurtbegeleider, handige stappenplannen, communicatiemiddelen en hulp bij offertes.
Buurkracht selecteerde Clinge. Deze keuze maakten zij op basis van verschillende gegevens. Is het project in Clinge een succes? Dan gaat Buurkracht mogelijk ook aan de slag met andere dorpen/wijken.

Kennis maken
Op maandag 15 april 2024 hebben de inwoners van Clinge gelegenheid om met de eerste initiatiefnemers kennis te maken. Deze avond staat in het teken van het vormen van het buurtteam. Iedereen die belangstelling heeft of een steentje wil bijdragen, is welkom. De bijeenkomst is in Malpertuus Clinge en begint om 20.00 uur.

Meer weten of aanmelden
Meer informatie over het buurtteam of Buurkracht? Kijk op deze website . Of neem contact op met Johan van de Velde van Buurkracht. Dat kan via e-mail of door te bellen naar 06 255 667 18.
Direct aanmelden voor het Clingse buurtteam? Ga dan naar de website Clinge.buurkracht-online.nl.