Bijdrage voor sport & cultuur voor kinderen

Ieder kind moet mee kunnen doen. Ook aan sport en cultuur. Daarom betaalt het Jeugdfonds Sport & Cultuur de contributie of het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar daarvoor te weinig geld is. Het gaat om contributie/lesgeld om te sporten, muziek te maken, te dansen of iets anders creatiefs te doen.

Voor wie is het Jeugdfonds Sport & Cultuur?
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur is er voor kinderen en jongeren vanaf nul jaar tot en met achttien jaar; en wel voor kinderen uit gezinnen met een laag besteedbaar inkomen.
U komt in aanmerking als het inkomen van de ouder(s) en/of verzorger(s) minder is dan 120% van het sociaal minimum.
Is er thuis te weinig geld om de contributie of lesgeld te betalen? Dan is het Jeugdfonds Sport & Cultuur er om te helpen!

Hoeveel vergoedt het Jeugdfonds Sport & Cultuur?
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur vergoedt maximaal 225 euro per kind. Deze 225 euro is voor de contributie van de sportvereniging en een waardebon voor eventueel benodigde sportartikelen.
Wanneer u iets cultureels gaat doen, vergoedt het Jeugdfonds Sport en Cultuur maximaal 450 euro per kind. Deze 450 euro is voor het lesgeld van de culturele instelling en een waardebon voor eventueel benodigde attributen. Muziekles? Dan is het mogelijk om in de aanvraag het benodigde muziekinstrument aan te geven. Het muziekinstrument huurt u dan via het Instrumentendepot Leerorkest.

Hoe vraagt u hulp van het Jeugdfonds Sport & Cultuur aan?
Neem contact op met Stichting Hulst voor Elkaar om te bepalen of uw kind in aanmerking komt voor steun. Is dat het geval? Dan melden ze u aan bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Stichting Hulst voor Elkaar is bereikbaar via telefoonnummer (0114) 68 47 00.

Meer informatie?
Neem ook daarvoor gerust telefonisch contact op met Stichting Hulst voor Elkaar.