Voedselbank, voor wie het nodig heeft

Helaas heeft niet iedereen genoeg geld om alle boodschappen te kopen die nodig zijn. Heel veel mensen in Nederland maken daarom gebruik van de Voedselbank. Zo is het mogelijk om toch normaal te blijven eten, totdat er weer voldoende geld is om alles zelf te kopen.

Wat doet de voedselbank?
De Voedselbank deelt de boodschappen één keer per week uit. U krijgt per gezin een voedselpakket. Heeft u een groot gezin? Dan zit er ook meer in het voedselpakket. Soms zitten er naast eten ook andere spullen in het pakket. 

Voor wie is de Voedselbank?
Bent u benieuwd of u hulp van de voedselbank kunt krijgen? Kijk dan op www.voedselbank-zeeuwsvlaanderen.nl Daar staat een rekenhulp waarmee u ziet of u in aanmerking komt voor een voedselpakket.
Wilt u in aanmerking komen voor een voedselpakket? Neem dan contact op met Stichting Hulst voor Elkaar op telefoonnummer 0114 68 47 00. Zij bepalen of u in aanmerking komt. Zij melden u vervolgens aan bij Voedselbank.

Schaamt u zich?
U hoeft zich nooit te schamen als u hulp van de voedselbank nodig hebt. Het is juist fijn dat de voedselbank er is. Er komen veel mensen bij de voedselbank. U bent dus niet de enige. De mensen die bij de voedselbank werken zijn vrijwilligers. Zij helpen u graag.

Meer informatie?
Meer lezen kan op www.hoewerktdevoedselbank.nl