Start werkzaamheden Landbouwweg Vogelwaarde

Bewoners van Vogelwaarde ervaren teveel verkeersdrukte op Rapenburg. Daarom gaan we aan de oostzijde van Vogelwaarde een landbouwweg aanleggen.

Wat gebeurt er op dit moment?
DNWG is aan het werk op de Margaretsedijk bij Vogelwaarde. Zij vervangen daar kabels en leidingen. Vorige week startte de aannemer al met voorbereidende werkzaamheden op het tracé waar de landbouwweg komt.

Wat staat er te gebeuren?
Op woensdag 14 februari 2024 gaat het werk aan de aanleg van de landbouwweg écht goed van start. We leggen de nieuwe weg – aan de oostzijde van Rapenburg – aan. En we sluiten deze aan op Rapenburg. Dat gebeurt ter hoogte van de Margaretsedijk en het Koegat. Ook leggen we een regenwaterriool aan in de Grafelijkheid. 

Wat is de planning?
We starten met de aanleg van de landbouwweg op woensdag 14 februari 2024. We hopen dat het volledige karwei eind mei 2024 klaar is.

Is er verkeershinder?
Op woensdag 14 februari starten we op het kruispunt Rapenburg / Vogelweg / Margaretsedijk / Hengstdijkse Keiweg. Op dit kruispunt is tot midden maart 2024 geen doorgaand verkeer mogelijk. Vogelwaarde is dan niet bereikbaar vanaf Hengstdijk en andersom. Het verkeer leiden we ter plaatse om. Voor fietsers en bromfietsers is er een aparte omleidingsroute.

Midden maart 2024 starten we met de aanleg van een regenwaterriool in de Grafelijkheid. Deze straat is dan afgesloten voor het doorgaande verkeer. Dat duurt tot midden april 2024. Het verkeer leiden we ter plaatse om. Fietsers en bromfietsers rijden om via de Margaretsedijk.

Begin maart 2024 starten de werkzaamheden aan de zuidzijde van Rapenburg (ter hoogte van het Koegat). We sluiten daar de nieuwe weg aan op Rapenburg. We verwachten dat deze werken tot midden mei 2024 duren. Tijdens de werken is geen doorgaand verkeer mogelijk; ook geen (brom)fietsverkeer. Vogelwaarde is dan niet bereikbaar vanaf de rotonde op de Provinciale weg (N290) en andersom. We leiden het verkeer om via de Schoolstraat en de Bossestraat. Fietsers en bromfietsers – richting Terneuzen – rijden om via de Bossestraat en de Drie Gezustersdijk; en richting Hulst via de Margaretsedijk.

Altijd als eerste op de hoogte?
Download de Bouwapp en volg het project Landbouwweg Vogelwaarde. Klik op het sterretje en ontvang een melding bij nieuwe informatie.