Verkeershinder ivm Marathon Zeeuws-Vlaanderen

Op zaterdag 20 april 2024 is de veertiende editie van de Marathon Zeeuws-Vlaanderen. De dag nadien – zondag 21 april 2024 – is de Wandelmarathon. Het beloven weer mooie en sportieve dagen te worden. De start is in Hulst. De lopers en wandelaars finishen - na een tocht van 42,195 km – in Terneuzen.
Een evenement van deze omvang brengt uiteraard ook wat overlast met zich mee.

Verkeershinder binnenstad Hulst
De Grote Markt sluiten we af vanaf zaterdag 20 april – 07.00 tot 14.00 uur en op zondag 21 april van 06.00 uur tot 11.00 uur. De Grote Markt is het startterrein. Daar is parkeren deze dagen niet toegestaan. 

Op zaterdag 20 april - van 10.00 uur tot 12.00 uur - en zondag 21 april - van 07.00 uur tot 09.00 uur sluiten we ook nog een aantal straten af. Dat zijn:
-    Korte Bellingstraat
-    Gentsestraat
-    Steenstraat
-    Overdamstraat
-    Grote Zwanenstraat
-    Kruising Pierssensstraat / Steenstraat
-    Kruising Korte Nieuwstraat / Steenstraat
-    Kruising Houtmarkt / Cornelis de Vosplein

Vermijd de binnenstad tijdens het evenement met de auto zoveel als mogelijk. Parkeer het beste buiten de binnenstad.

Overige verkeershinder
Het parcours van de marathon loopt vanaf de binnenstad, naar de Waterstraat in Hulst, de Clingse Bossen, Kapellebrug, Sint Jansteen (De Schommeling) en Heikant richting de gemeente Terneuzen.
Op verschillende plaatsen staan verkeersregelaars om het verkeer te regelen. Zij maken de weg vrij op het moment dat lopers er aan komen. Dit is onder andere het geval aan de rotonde bij woonwijk Groote Kreek in Hulst, de Molenstraat in Clinge, de Gentsevaart in Kapellebrug en de Julianastraat in Heikant.